Impera bygger nya korpen.se i Umbraco

2019-09-02
Vilken rivstart. Direkt efter sommaren satte vi full fart med ett stort projekt som involverar många kompetenser här på Impera, framför allt från avdelningen för Web & Application Development - det vill säga teknikgänget.

Precis innan sommaren blev det klart att vi fördjupar vårt samarbete med Svenska Motionsidrottsförbundet Korpen. Under våren jobbade vår AD Anders intensivt med att göra wireframes och senare färdig design för att skapa en ny, modern och användarvänlig sajt som kommer att bli den nya korpen.se med stort NYA. 

Det vi ser i skisserna är en sajt som kommer att guida och inspirera medlemmar och potentiella medlemmar att komma igång med någon form av träning i Korpens gigantiska utbud av träningsformer - pilates, gå-fotboll, cykling, löpning, styrketräning med mera.

Nu i augusti satte teknikteamet igång med arbetet att faktiskt förverkliga sajten, som vi har sikte på att lansera under 2019. Plattformsvalet blev Umbraco -  en stark webblösning med hög flexibilitet. Sedan i våras är Impera Umbraco Goldpartner vilket ger oss stora fördelar, men också ställer krav på oss.

Det finns oändliga möjligheter till att bygga en grym webbplats där både nördig kodning och kreativt innehåll kan få ta sin plats. Ett guldpartnerskap med Umbraco ställer höga krav att få. Framförallt kräver Umbraco att en partnerbyrå har certifierade webbutvecklare, vilket vi har. Vi kan gott och väl säga att utvecklarna här är grymma på Umbraco. 
Rasmus Söderström, Head of Web & Application Development på Impera.

Vi är fantastiskt nöjda med val av leverantör för vår nya webb och ser fram emot en spännande arbetshöst tillsammans med alla kompetenta medarbetare på Impera. Extra roligt att de även gillar att sporta tillsammans med oss.
Sofia Melander projektledare Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I Korpen-teamet jobbar flera kompetenser som kommer att komplettera varandra i det stora arbete som nya korpen.se innebär. Laguppställningen är:

Content API, Elastic Search, Data
Johan Plate, Solution Architect
Nicklas Magnusson, Systemarkitekt, Systemutvecklare, Azure-expert.

Umbraco
Kalle Räisänen, Umbraco Certified Developer
Sandra Wallin, Umbraco Certified Developer

Frontend
Jesper Töllinen, Javascript och frontendexpert
Erik Lissel, Javascript och frontendexpert
Tangkwa Chuchuen, Javascript och frontendexpert


Även Imperas SEO- och webbanalyspecialister är involverade i projektet, som leds av kundansvarig Johanna Bister och projektledare Tove Kärf. Med andra ord jobbar vi i ett stort team runt kunden, precis så som vi vill arbeta för att få ut bästa möjliga leverans.