Imperas Emelie Borg föreläser på stor Umbraco-konferens

2020-02-20
I maj håller Umbraco sin största konferens ”Codegarden” i Odense, Danmark. Codegarden är en konferens fullspäckad med spännande aktiviteter och talare där syftet är att öka kunskap och inspirera de som jobbar med Umbraco. Eventet arrangeras av Umbraco HQ och 2019 var det över 40 talare på plats från olika delar av världen för att dela med sig av sin kunskap.

I år blir Codegarden lite extra speciellt för oss på Impera. Varför? Vår webbanalytiker Emelie Borg har fått äran att vara en av talarna på eventet. Emelie har tidigare föreläst om hur du kommer igång med webbanalys och drar fördel av att arbeta med konverteringsoptimering.

Vad ska du göra på Codegarden?

Jag kommer att hålla i en föreläsning om digitala strategier, hur du kommer igång med konverteringsoptimering och varför du borde börja med det. Jag tycker själv att det är väldigt intressant och viktigt och jag brinner verkligen för det här. Så jag hoppas att gnistan kan tändas hos andra och att jag lyckas inspirera de som lyssnar på föreläsningen.

Hur har du fått möjligheten till att vara en del av Codegarden?  

I höstas föreläste jag på Umbraco Sweden Festival, ett event som Impera höll i och ordnade med talare och agenda. En av de som samordnar Codegarden var på plats och lyssnade på min föreläsning, och uppmanade mig ansöka till Codegarden. Ansökningen är väldigt cool eftersom alla som vill får ansöka som talare. Det är dessutom anonymt så de går på vilka föreläsningar de gillar och vilka ämnen som passar in istället för vem personen är. Det gör att alla får en chans att delta och uppmuntrar till ett aktivt community.

Vad ser du mest fram emot?

Det ska bli väldigt spännande och utvecklande. Personligen ska det bli jättekul att hålla en så stor föreläsning på engelska. Det som känns extra roligt är att få chansen att prata med människorna efteråt, diskutera ämnet och inspirera varandra. Men det jag ser mest fram emot är att lyckas evangelisera konverteringsoptimering och utmaningen av att föreläsa på ett så stort event.