Säg hej till Cherie

2019-02-20
Är vår kreativa designpraktikant som älskar lunchträning och dricker alldeles för mycket te.

Bakgrund: Jag kommer från Sköllersta som ligger en bit utanför Örebro. Nu bor jag i Örebro och pluggar min sista termin på Örebro Universitet. Min sista termin på programmet Media, kommunikation & PR innebär praktik och att all teori är klar vilket är så skönt! Har jobbat 50% på ICA MAXI i Kumla under mina 3 studentår så är van med högt tempo i veckorna

Vad gör du på Impera? Här på Impera praktiserar jag som digital samt UX designer. Detta innebär att jag sitter mycket i Adobe xd och skissar och designar hemsidor. Jag jobbar mycket med användarvänlighet och hur jag får in det i olika designer. Jag får även vara med i kundmöten vilket är superkul då jag är väldigt serviceinriktad och älskar att jobba med kunder.

Hur hittade du hit? Jag ville hitta en praktikplats där jag kunde praktisera som digital designer/AD då det är målet med min utbildning. Och Impera var ett av mina förstahandsval. Jag ville även ha en praktikplats som låg i Örebro då ett av mina mål är att bo kvar i Örebro och få ett jobb här. Jag fick ja på 3 ställen här i Örebro men valet blev lätt! Impera kände jag passa mig perfekt! Vilket även stämde.

Har du alltid varit intresserad av det du gör här? Jag är väldigt kreativt lagd och kan i princip måla/illustrera vadsomhelst. Mitt kreativa intresse börja när jag var liten då jag började teckna manga. Efter det eskalerade intresset. Jag började sälja tavlor när jag var ca 13 år och sålde som mest under 2014-2017 och har även haft 3 utställningar. Samtidigt växte intresset mer och mer för digital design och jag började designa mycket egna bilder med texter i form av quotes/lyrics på. Det var först då jag visste att jag ville jobba med form och layout av något slag. Det jag var 100% säker på var att jag ville jobba med något kreativt. Jag ville skapa.

Vad gör du helst en ledig dag? En ledig dag gillar jag att träffa vänner, spela brädspel eller kortspel, ta ett långt gympass/springtur med musik i lurarna, otippat nog städa haha, äta gott och chilla framför How I met your mother eller någon annan bra serie.

Vad hoppas du ska hända i framtiden? Drömmen är att bli Art director och även att bemästra mina kunskaper inom grafisk design och Photoshop. Jag vill även upptäcka världen och har en resa till Asien på gång till vintern 2020.