Säg hej till Kim!

2020-02-11
Imperas nya utvecklare som är lite av en perfektionist och lever med en gitarr i handen.

Vad har du för bakgrund?

Jag började med att designa hemsidor i Photoshop när jag var 13. Har alltid älskat design – och sedan gick det vidare till att lära mig koda i HTML och CSS i tonåren.

När det var dags att välja gymnasium föll valet så klart på IT-gymnasiet i Örebro. Efter mina tre år där tog jag lite konsult- och frilansjobb inom framförallt design och front-end.

Ju äldre jag blev – desto mer programmering blev det. Men någonstans där började det gå lite trögt och jag gick en tvåårig yrkesutbildning och arbetade vidare som konsult. Fast med mer avancerade projekt.

Innan jag började på Impera arbetade jag som utvecklare inom front-end på två produktbolag i Sverige – Boka.se och Ancon.

Vad ska du göra på Impera?

Främst webb- och frontend-utveckling som det ser ut nu.

Hur hittade du hit?

Jag hade faktiskt tänkt att praktisera på Impera för några år sedan, och träffade Johan Plate här. Men sen slutade det med att jag hamnade på ett annat ställe.

Sedan skrev Rasmus Söderström till mig på LinkedIn och frågade om jag ville komma hit på en intervju. Varför inte tänkte jag? Det måste vara ödet, eller något – då Impera verkar komma tillbaka gång på gång.

Jag har tänkt på det här företaget flera gånger och kände väl att det var dags nu.

Vad gör du helst en ledig dag?

Hänger med min sambo och tråkar ut henne med att babbla om antingen kod eller gitarr. Ja, jag spelar väldigt mycket gitarr. Säkert fem timmar om dagen. Även när jag lagar mat.

Vad blir du motiverad av?

När man faktiskt får tid att bearbeta detaljer. Jag har ju arbetat med design i 15 år, vilket har gjort att jag blivit något av en perfektionist. När jag får ett projekt där jag tillåts vara petig blir jag väldigt motiverad. Det är ju inte så ofta det händer, tyvärr. 

Om du skulle jämföra dig med ett djur. Vad skulle det då vara och varför?

Katt. De sover två tredjedelar av dygnet. Det låter ju rätt härligt. 

När du åker själv i bilen, vad tänker du då på?

Jag brukar komma på helt vansinniga idéer – som jag förmodligen aldrig skulle kunna göra själv. Det kan vara allt från den ultimata lösningen till världsfred till en webbläsare med den ultimata reklamblockeraren. Att space:a ut helt enkelt.

Vilket är bästa stället i Örebro?

Gyllene hörnan. Ligger nära mitt hem, och de säljer öl för 30 kr. Det är faktiskt helt sjukt. Sedan är det rätt atmosfäriskt och trevligt.