Säg hej till Rebecca!

2020-02-11
Vår nya designpraktikant som älskar kaffe och kreativitet.

Vad har du för bakgrund?

Jag har läst medie- och kommunikationsprogrammet på Örebro universitet. På programmet lärde vi oss lite allt möjligt – men det var framförallt fokus på design.

Vi har bland annat gjort en del kampanjplanering för webbplatser och mycket jobb i Adobe-suiten med alla dess program. Det har även varit en del arbete i WordPress och enklare kodning.

Vad ska du göra på Impera?

Jag ska börja min praktik på designavdelningen. Tanken är att jag ska förbättra kommunikationen kring Impera. Även hjälpa till med annonser och kampanjer för kunder. Det vore även kul att pröva på att arbeta på andra avdelningar, som SEO.

Hur hittade du hit?

Förra våren gjorde jag en lista på olika tänkbara praktikplatser jag ville arbeta på. Jag började med att kika på ställen utanför Örebro, som t ex Köpenhamn. Men sedan fick jag höra talas om Impera, och jag skrev till Sebastian Jansson som arbetar här på LinkedIn.

Sedan träffade jag Peter Persson i september förra året. Jag fick ett väldigt gott intryck, och jag kände att det var helt rätt – och på den vägen är det.

Vad gör du helst en ledig dag?

Ritar och målar framförallt. Just nu är jag inne i en period där jag målar mycket med akvarell. Motiven skiljer sig lite, men jag gillar att måla klänningar och skor exempelvis.

Fast, tiden är ju knapp och det är svårt att hinna med saker på fritiden. 

Vad blir du motiverad av?

Av drivna och kreativa människor – och folk som peppar varandra.

Om du skulle jämföra dig med ett djur. Vad skulle det då vara och varför?

Quokka, som du förmodligen inte har hört talats om. Ett slags kängurudjur från Australien. De är gulliga och ser ut att le konstant.

När du åker själv i bilen, vad tänker du då på?

Det bästa med att åka själv i bilen är att kunna lyssna helt på sin egen musik. Det eller poddar. Jag älskar hursomhelst att sjunga med till musik när jag är själv. 

Vilket är bästa stället i Örebro?

Lilla Örebro är mysigt. De satsar på lite andra menyer och drinkar jämfört med andra liknande barer i stan.