Nyfiken på den nya editorn i WordPress?

Wordpress

Gutenberg är en ny editor du kan använda för att enklare redigera sidor och inlägg i WordPress. Gutenbergs syfte är att göra allt innehåll tillgängligt som block, för att ge redaktören en större flexibilitet. Blocken gör att du enkelt kan bygga upp sidor själv och styra både innehåll och layout på ett sätt som tidigare krävt hjälp av utvecklare eller egna kunskaper inom html/css programmering för att utföra.

Vad är ett block?

Block är WordPress nya sätt att organisera innehållet på dina sidor och inlägg. När du skapar en ny sida som använder Gutenberg får du själv välja vilka block du vill bygga upp innehållet med.

Gutenberg kommer med en drös inbyggda block som du kan välja mellan - exempelvis rubrik, paragraf, bild, bildgalleri, lista, citat, knapp, video. När du lägger till ett block ser du direkt i editorn hur det kommer att se ut för besökaren och du kan enkelt ändra inställningar och innehåll i respektive block.

Du kan styra mer än bara text och bilder

Gutenberg kan anpassas efter varje kunds enskilda behov. Vi på Impera kan bygga egna block som du som redaktör kan använda fritt på olika sidor och inlägg. För vår kund Säfsen byggde vi ett block för deras lågpriskalender, så att de själva kan styra var och på vilka sidor den ska synas.

5 anledningar till att börja använda Gutenberg


1. Gutenberg är framtiden för WordPress

Gutenberg skeppas med WordPress out-of-the-box på alla nya installationer och all innovation som sker på WordPress som plattform fokuseras på Gutenberg.

2. Gutenberg är mer användarvänlig

Det har aldrig varit så enkelt för redaktörer att lägga in bilder, knappar eller bädda in video från t.ex. Youtube. Att kunna dra och släppa för att hantera ordningen på innehållet är fantastiskt.

3. Gutenberg är mer flexibel

Att bara kunna ändra rubrik, text och bild är inte alltid tillräckligt. För första gången kan editorn själv på ett enkelt sätt påverka layouten och vad som syns på varje sida.

4. Gutenberg kan anpassas efter dina behov

Finns det inte redan inbyggt i Gutenberg går det att bygga ut stöd för egna block efter dina behov. Gutenberg kan även begränsas efter kunds önskemål för att hålla det så enkelt som möjligt.

5. Det går fort att byta ut gamla editorn

Har du redan WordPress men inget eller inte fullt stöd för Gutenberg är det enkelt att byta ut den gamla editorn. Är din hemsida komplicerad går det att aktivera Gutenberg endast på en ny sidmall och låta det gamla vara som det är.

 

Vill du ha hjälp att lägga till Gutenberg? Kontakta oss

Ska vi ta ett första möte?

Jesper Töllinen
Webbutvecklare
E-post*
Telefonnummer
Meddelande:
Hur mycket omsätter ert bolag?
Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter.
Jesper Töllinen
Webbutvecklare
E-post*
Telefonnummer
Meddelande:
Hur mycket omsätter ert bolag?
Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter.