Sökmotor- strålkastaren på din anläggning - säkra upp de vanligaste fallgroparna

Välkommen till denna SEO-guide  som kommer att lyfta din anläggning till nya höjder! Som SEO-specialist har jag haft äran att hjälpa många anläggningar inom besöksnäringen att synas som aldrig förr i sökmotorerna. Genom att eliminera de vanligaste fallgroparna kan ni ta kontroll över er webbplats och låta den lysa som en strålkastare i sökresultaten.

Möjligheter och fallgropar
Under mina år i branschen har jag upptäckt att det finns vissa vanliga fallgropar som en del anläggningar gör misstaget att trampa i. Men här är den goda nyheten - dessa fallgropar kan lätt undvikas genom några enkla steg:

 1. Optimera din webbsida till full potential
  Ett vanligt misstag är att inte utnyttja hela längden av er webbsida för sökmotoroptimering. För att vara framgångsrik är det viktigt att använda hela sidan till er fördel. Var inte rädd för att använda “Läs mer-knappar” som fäller ut mer text. I en tidigare podcast med Googles Gary Illyes framkom det att Google inte värderar innehåll mindre bara för att det finns bakom sådana knappar. Så var inte rädd för att låta er text sträcka sig över hela sidan och leverera värdefullt innehåll till era besökare!

  Bilden nedan till vänster visar en dåligt utnytthad sida, medan den högre bilden är att föredra:  Glöm inte att använda hela sidan efter vissa block. Många missar att utnyttja hela vägen!

 2. Led besökaren vidare till relevant och engagerande innehåll
  Ett av de vanligaste misstagen jag har sett är att anläggningar har fantastiskt bra innehåll på sin webbplats, men de lyckas inte riktigt maximera dess fulla potential. Nyckeln är att skapa starka interna länkar som leder besökarna vidare till relevant innehåll. Genom att guida era besökare till relaterade sidor kan ni erbjuda en bättre användarupplevelse och öka engagemanget på er webbplats. Var inte rädd för att skapa en röd tråd mellan olika delar av er webbplats och se till att svara på era besökares frågor på ett tydligt och tillfredsställande sätt. Ett exempel på hur en länk kan hjälpa era användare ser ni här:


  vs
 3. Tydlig röd tråd mellan landningssida och bokningsmotor
  En annan vanlig fallgrop är bristande röd tråd mellan er landningssida och bokningsmotor. Det kan vara förvirrande för era besökare om erbjudanden och information på landningssidan inte exakt matchar det som presenteras i bokningsmotorn. Det kan gälla bilder, beskrivande text eller i vilken ordning produktegenskaperna beskrivs (t.ex. vad som ingår). För att undvika missförstånd och potentiella tappade bokningar är det viktigt att vara tydlig och konsekvent i er kommunikation. Dubbelkolla att all information är korrekt och att inga frågetecken lämnas obesvarade. Genom att säkerställa en sömlös upplevelse mellan landningssidan och bokningsmotorn ökar ni chanserna för konvertering och nöjda besökare!

 4. Ha en snabb webbplats
  En viktig del i ranking är att man har en snabb webbplats. Sedan 2010 har Google använt Site Speed som ett mätverktyg i både ranking av sökord men också värdering av webbplatser. För att ha en snabb webbplats gäller det att vara vaksam på vad man lägger till på sin webbplats, exempelvis bilder och filmer. Kontrollera att din webbplats minst mäter gult på Site Speed.

 5. Använd korrekta bildstorlekar
  För att optimera er webbplatsprestanda är det viktigt att använda rätt storlek på era bilder. Att ha bilder med fel storlek kan påverka webbplatsens hastighet negativt och få den att kännas långsam för besökarna. Det vanligaste problemet är att samma storlek på bilder skickas till besökaren, oavsett vilken terminal besökaren surfar med. Genom att optimera era bilder och använda rätt format kan ni förbättra webbplatsens laddningstid och därmed ge besökarna en smidigare och mer behaglig upplevelse.

 6. Dra större nytta av er blogg
  Er blogg är er bästa vän när det kommer till att locka besökare och marknadsföra er anläggning. Genom att använda er blogg på rätt sätt kan ni dela med er av inspiration, berättelser och tips relaterade till er anläggning och omgivande aktiviteter. Er blogg ger er möjlighet att skapa engagerande och värdefullt innehåll som lockar läsarna att komma tillbaka för mer. Se inte er blogg som en börda, utan som en ovärderlig resurs som kan stärka er närvaro online och locka fler besökare till er anläggning. Ett aktivt användande av er blogg ger er möjlighet att använda fler sökord, och rikta ert innehåll mot sökord mer bra sökvolymer och rätt intentioner så att ni fångar upp trafiken i rätt steg av kundresan. Ni kan dessutom med rätt riktning av er blogg fånga besökare i alla steg av resan, från helt nya till återbesökande gäster!

Genom att undvika dessa vanliga fallgropar och istället använda dem som möjligheter att förbättra er synlighet i sökmotorer kommer ni att stråla som en strålkastare i sökmotorer. Se till att säkra upp de här områdena och se fram emot att ta er anläggning till nya framgångsnivåer!

Ska vi ta ett första möte?

Jakob Andersson
SEO and HubSpot Specialist
E-post*
Telefonnummer
Meddelande:
Hur mycket omsätter ert bolag?
Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter.
Jakob Andersson
SEO and HubSpot Specialist
E-post*
Telefonnummer
Meddelande:
Hur mycket omsätter ert bolag?
Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter.