WordPress

I grund och botten är WordPress det absolut enklaste verktyget för att skapa en sajt eller blogg. Faktum är att WordPress hanterar över 30 % av alla hemsidor på internet. 

En av anledningarna till att WordPress är så stort är enkelheten i att skapa en sajt. Dock så erbjuder verktyget en hel del när det kommer till anpassning för att få ut det mesta av din sajt.

Vilka hemsidor kan WordPress skapa?

Historiskt sett har WordPress varit ett verktyg för att skapa bloggar. Idag är det istället ett kraftfullt och enkelt verktyg där du kan skapa alla typer av hemsidor.

WordPress är grunden för många affärssajter, men även en populär plattform när det kommer till e-handel, forum, sociala nätverk med mera.

Skillnaden mellan WordPress.org och WordPress.com

  • WordPress.org är en gratis open source-plattform som du kan installera på ditt eget webbhotell. Sajten blir helt och hållet din egen.
  • WordPress.com kostar pengar att använda. Det är enkelt och användarvänligt, men du förlorar mycket av flexibiliteten jämfört med det med en .org-sajt.

Om du verkligen vill ha en egen sajt, är en så kallad “self-hosted Wordpress.org” det bästa alternativet. Det enda du behöver att göra är att köpa ett webbhotell och domännamn.

Vilka använder sig av WordPress?

Nästan en tredjedel av alla webbplatser idag är drivna med WordPress. Bland annat så använder sig den officiella sidan för Vita huset av WordPress. Så gör även Microsoft på deras bloggavdelning.

En av de stora fördelarna med WordPress är att det är en gratis open source-plattform. Du behöver betala för ett webbhotell, men aldrig för användning av mjukvaran i sig. Vilket du måste göra med exempelvis Squarespace.

Det finns ett brett utbud av open source-tillägg som tillåter dig att ändra utseendet och funktionen på webbplatsen nästan precis hur du vill.

Teman och tillägg

Wordpress kommer med en rad olika teman som gör att just din sajt kan sticka ut. Det finns närmare 5 000 olika teman, och flertalet premium-alternativ.

Sedan har vi plugins, eller tillägg – som primärt ändrar funktioner på din sajt. Det kan röra sig om mindre saker som ett kontaktformulär, eller någonting större som en affär. Idag finns det över 50 000 tillägg för WordPress.

Ska vi ta ett första möte?

Rasmus Söderström
Webb- & Systemutvecklare
E-post*
Telefonnummer
Meddelande:
Hur mycket omsätter ert bolag?
Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter.
Rasmus Söderström
Webb- & Systemutvecklare
E-post*
Telefonnummer
Meddelande:
Hur mycket omsätter ert bolag?
Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter.