Digitala designtrender att ha koll på 2020

Design, datadriven marknadsföring och digital strategi

Halva 2020 har gått och året kunde ha börjat bättre. Men, vad passar bättre i dessa tråkiga tider än att bli inspirerad av kommande trender inom digital design? Under året kommer vi få se en härlig blandning av designtrender, vår design-praktikant Rebecca Andersson listar vilka trender som förutspår att ta över rampljuset under 2020.

Stor Typografi

Stor typografi är inget som är nytt på tapeten, men det är fortfarande lika trendigt och kommer troligtvis synas en hel del framöver. Typografin utgör en stor del av känslan och fler väljer en vågad font som får ta plats i designen. Enkelt men iögonfallande!

https://loudmob.media/

Line Art

Att använda linjer i din design är ett enkelt men smart sätt att fånga uppmärksamhet. Genom att arbeta med linjer i digital design skapas ett flow samtidigt som det finns utrymme för lekfullhet. Vi hoppas på att få se mer av denna designtrend.

https://www.behance.net/gallery/80290485/Tide-We-helped-unlock-the-value-in-their-brand

Rörliga Illustrationer

Illustrationer kan lyfta vilken design som helst, att göra det lilla extra och lägga ner tid på att göra en illustration skapar en personlig känsla och står ut från övriga element. Rörliga illustrationer ger dessutom högre engagemang och får besökare att stanna kvar på din sida. 

https://www.behance.net/gallery/92273905/Facebook-Viewpoints

Monokromt

Monokromt har varit trendigt tidigare och kommer tillbaka, dock i en något simplare design. Att arbeta ton i ton med en färg skapar enhetlighet i bilden samtidigt som det ser genomtänkt ut. Monokrom färg används ofta som ett filter över en bild eller på vissa grafiska element i designen.  

 

https://www.creativeboom.com/

Illustration på foto

Något vi på Impera gillar att använda oss av och även något som förutspås att fortsätta som trend är att illustrera på ett fotografi. Skapa intressant design av ett foto och addera enkla illustrationer som ersätter delar av fotot eller skapar en interaktion i bilden. Varför välja mellan foto eller illustrerad bild? Våga vara kreativ och kombinera! 

 

 

 

https://dose.media/

Skribent: Jessica Olander

Ska vi ta ett första möte?

Peter Persson
VD och Strateg
E-post*
Telefonnummer
Meddelande:
Hur mycket omsätter ert bolag?
Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter.
Peter Persson
VD och Strateg
E-post*
Telefonnummer
Meddelande:
Hur mycket omsätter ert bolag?
Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter.
Vad vi gör

Tillsammans gör vi bra affärer bättre

Vi gör allt för att hitta lösningar på dina affärsutmaningar. Vi lyssnar med stora öron, sätter oss in i din verksamhet och hittar tillsammans med dig nya affärsmöjligheter. Och vi lovar – vi har roligt på vägen dit. Hör av dig om du vill träffas på en kaffe eller te!