Lansering av Skoleverest

Efter succén med konceptet Mitt Everest tar Korpen nu Mount Everest till skolgården. Skoleverest är en utmaning där skolklasser runt om i Sverige tillsammans kan bestiga Mount Everest på hemmaplan genom att samla höjdmeter på backar i sin närhet.

Vi på Impera har tidigare utvecklat ett webbaserat system för att skapa utmaningar kring olika teman. Temat just nu var att bestiga Mount Everest. Men, det kan också vara att cykla mellan Treriksröset och Smygehuk, eller simma över Engelska kanalen. Syftet är helt enkelt att stimulera egenträning i halvarrangerad form. 

Skoleverest är en utökning av Mitt Everest, men, riktat till skolklasser. Systemet vi tagit fram åt Korpen möjliggör det för skolklasser att enkelt anmäla sig, sätta upp, samt följa respektive klass väg mot toppen. Alla klasser som deltar på skolan syns på skolans egen utmaningssida, vilket gör att det går att skapa en intern tävling på skolan mellan klasserna för att se vilken klass som tagit sig högst.

Skolans sammanlagda resultat syns även på en nationell topplista vilket innebär att skolklasserna kan utmana och mäta sig mot andra skolor som deltar. Med hjälp av en grafisk vägkarta följer de tävlande lätt sin färd mot toppen på Mount Everest, och antal vändor registreras enkelt av ansvarig lärare. 

-   Det är roligt att Korpen utmanar oss till att jobba mer med gamification, det har varit uppfriskande, säger Johan Plate, systemarkitekt och projektledare för kampanjen från Imperas sida.

Johan fortsätter,

-   När man jobbar med gamification så tar man en företeelse och gör den till en elektronisk upplevelse. Normalt sätt kanske man som programmerare håller på med transaktioner, bokningar och konverteringsoptimering, här har det har varit kul att jobba med något där det är verkliga människor som gör någonting som ska visualiseras och åskådliggöras på ett roligt sätt. 

Syftet med Mitt Everest och Skoleverest är att främja folkhälsan, och kan vi på Impera på något sätt bidra till det så är vi stolta och glada över det. Vi tackar Korpen för ännu ett bra samarbete. 

Tipsa gärna såväl lärare som skolelever i er närhet att delta i utmaningen! 

Ska vi ta ett första möte?

Johan Plate
Systemarkitekt
E-post*
Telefonnummer
Meddelande:
Hur mycket omsätter ert bolag?
Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter.
Johan Plate
Systemarkitekt
E-post*
Telefonnummer
Meddelande:
Hur mycket omsätter ert bolag?
Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter.