12 fördelar med att ha en toppbanner på webbplatsen

Se till att ni har en toppbanner med ett erbjudande för hela webbplatsen som är framträdande, med en tydlig call-to-action (CTA). Det kan ha flera fördelar för din webbplats eller ditt företag.

Att ha en toppbanner med ett tydligt erbjudanden har fördelar som:

 1. Ökad synlighet
 2. Förbättrad användarupplevelse
 3. Förbättrad navigering på webbplatsen
 4. Större engagemang hos kunderna
 5. Förbättrad kundlojalitet
 6. Bygger upp varumärkeskännedom
 7. Del i länkstrategi för SEO
 8. Ökat genomsnittligt ordervärde
 9. Konkurrensfördelar
 10. Datainsamling
 11. Ökar antalet konverteringar
 12. Ökar intäkterna

Vad är en toppbanner?

En toppbanner på en webbplats är en horisontell sektion som ligger högst upp på en webbsida och som vanligtvis sträcker sig över hela skärmens bredd. Det kallas också ofta för “top bar” eller navigeringsfält.

Toppbannern innehåller vanligtvis erbjudanden eller fördelar med att göra affärer med er. Den är placerad ovanför navigationsmenyn med webbplatsens logotyp eller varumärke, där man också kommer åt olika sidor på webbplatsen, sökfunktioner, länkar till sociala medier och ibland en CTA-knapp (call to action) för att uppmuntra användarna att vidta en viss åtgärd.

Toppbannern är ett av de mest visuellt framträdande elementen på en webbplats och fungerar ofta som ett extra element för att belysa erbjudanden eller fördelar. Det är också ett effektivt sätt att förmedla webbplatsens varumärkesidentitet och kommunicera viktiga budskap till användaren.

12 fördelar med att ha en toppbanner

Låt oss gå in lite mer på var och en av fördelarna med att ha en toppbanner på webbplatsen.

1. Ökad synlighet

Det är en av de första sakerna som besökarna ser när de kommer till webbplatsen, vilket gör det till en utmärkt plats för ett erbjudande som gäller hela webbplatsen. Ett framträdande erbjudande med en tydlig CTA kan fånga besökarnas uppmärksamhet och uppmuntra dem att agera.

2. Förbättrar användarupplevelsen

En framträdande övre toppbanner med ett erbjudande som gäller hela webbplatsen och en tydlig CTA kan också förbättra den övergripande användarupplevelsen på din webbplats. Besökare kommer att uppskatta att ha tillgång till ett specialerbjudande eller en kampanj som de kan utnyttja direkt. Detta kan bidra till att skapa en känsla av brådska och spänning, vilket kan leda till mer engagemang och en ökad interaktion med din webbplats. Detta kan även hjälpa besökarna att snabbt hitta det de letar efter och öka sannolikheten att de gör ett köp.

3. Förbättrad navigering på webbplatsen

Den kan även hjälpa besökare att navigera lättare på webbplatsen genom att lyfta fram viktiga kampanjer eller rabatter. Detta kan förbättra den övergripande användarupplevelsen och minska frustrationen när man försöker hitta relevant information.

4. Större engagemang hos kunderna

Genom att erbjuda kampanjer eller rabatter på hela webbplatsen kan företag öka kundengagemanget och uppmuntra besökare att utforska webbplatsen ytterligare. Detta kan leda till att de spenderar mer tid på webbplatsen och att sannolikheten för att de gör ett köp ökar. Att användarna spenderar mer tid på webbplatsen är även en rankingfaktor i sökmotorer som ökar synligheten i sökresultaten.

5. Förbättrad kundlojalitet

Genom att erbjuda kampanjer och rabatter över hela webbplatsen kan företag bygga upp kundlojalitet genom att ge besökarna en positiv shoppingupplevelse. Besökare är mer benägna att återvända till en webbplats om de känner att de har fått en bra affär eller ett bra värde från sitt köp.

6. Bygger upp varumärkeskännedom

Den kan också skapa medvetenhet om varumärket och skapa igenkänning. Detta kan bidra till att förstärka ditt varumärkes budskap och värderingar och skapa en starkare relation till din målgrupp. 

Skulle erbjudandet vara en kampanj eller rabatt som är väl synlig för besökarna kan det även leda till ökad varumärkeskännedom och fler inlänkningar till webbplatsen.

7. Del i länkstrategi för SEO

Att ha starka erbjudanden som är populära hos användarna kan generera fler inlänkningar till webbplatsen. Genuina länkar från andra webbplatser är en stark rankingfaktor inom SEO. Därför bör ni även övervaka vilka typer av erbjudanden, produkter eller tjänster som genererar inlänkningar från andra webbplatser. 

8. Ökat genomsnittligt ordervärde

Genom att erbjuda en rabatt eller kampanj som omfattar hela webbplatsen kan företag uppmuntra besökare att köpa fler eller dyrare artiklar. Detta kan leda till ett ökat genomsnittligt ordervärde, vilket kan ha en betydande inverkan på intäkterna.

9. Konkurrensfördelar

Ett framträdande erbjudande i toppbannern kan ge företag en konkurrensfördel gentemot andra webbplatser som inte erbjuder en sådan kampanj eller rabatt. Detta kan hjälpa företag att sticka ut från sina konkurrenter och locka fler besökare till sin webbplats.

10. Datainsamling

Genom att inkludera en tydlig CTA i erbjudandet i toppbannern kan företag samla in värdefulla data om besökarnas beteende och preferenser. Detta kan hjälpa företagen att förbättra sina marknadsföringsinsatser och skräddarsy sina kampanjer eller rabatter för att bättre möta kundernas behov.

11. Ökar antalet konverteringar

Med hjälp av toppbannern kan du fånga besökarnas uppmärksamhet och uppmuntra dem att agera på ett specifikt sätt. Med en tydlig och lockande CTA kan du öka chanserna att besökarna klickar sig vidare och konverterar till nya kunder. Detta kan även leda till högre konverteringsgrad och ökad försäljning.

12. Ökar intäkterna

Ett väl utformat toppbanner med ett erbjudande som gäller hela webbplatsen och en tydlig CTA kan i slutändan leda till ökade intäkter för ditt företag. Genom att uppmuntra besökarna att genomföra ett köp kan du öka din försäljning och dina intäkter från webben.

Att toppbannern är framträdande, med en tydlig CTA, är ett enkelt men effektivt sätt att förbättra prestandan och framgången för din webbplats eller ditt företag.

Sammanfattning om fördelar med en toppbanner

En toppbanner med ett framträdande erbjudande eller fördelar för hela webbplatsen och en tydlig CTA ger många fördelar för företag, från ökad synlighet och konverteringar till ökad kundlojalitet och varumärkeskännedom, från ökad försäljning och förbättrad webbplatsnavigering till konkurrensfördelar.

Effekten av att ha en toppbanner med ett engagerande budskap har vanligtvis en hög påverkan på konverteringarna och tar relativt lite tid i anspråk att få till. Effekten hos användarna ökar motivationen att agera på ett gynnsamt och konverteringsfrämjande sätt.

Påverkan:

Hög

Kostnad:

Låg

Effekt:

Psykologisk

Undersök nu om ni skulle kunna dra nytta av ett toppbanner med relevant erbjudande så ni också kan dra nytta av fördelarna som beskrivs ovan.

Ska vi ta ett första möte?

Erik Gestrinius
Digital specialist
E-post*
Telefonnummer
Meddelande:
Hur mycket omsätter ert bolag?
Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter.
Erik Gestrinius
Digital specialist
E-post*
Telefonnummer
Meddelande:
Hur mycket omsätter ert bolag?
Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter.